JULKAISUJA

Pennejä taivaasta ja muita istuntaharjoituksia kertoo, miten opit ratsastamaan taistelematta fysiikan lakeja vastaan.

Kirjan 42 harjoitusta opettavat kehonhallintaa ja tasapainoa hauskasti ja humaanisti. Olet vuoroin rapu, hevonen, mannaryyni, apina ja krokotiili. Kasvatat siivet selkään ja Frankensteinin pultit kaulalle. Etsit flow-tilaa ja kentauritunnetta, hengität, joogaat ja hyppäät narua. Harjoitusten välillä käydään historiassa ja avaruudessa, tavataan intiaaneja ja hunneja, tervehditään Darwinia ja Newtonia, lauletaan oodi muovipussille ja luetaan ratsastuskeittokirjaa.

Pennejä taivaasta sopii kaikille, jotka eivät ole täydellisiä sen enempää ratsastajina kuin ihmisinä. Niin kauan kuin hevonen voi hyvin, saat aina pisteitä jo yrittämisestä.

Pieni kauhukauppa ja muita mielikuvaharjoituksia on ensimmäinen suomalainen ratsastajan mielikirja. Se opettaa lukijansa rennon rohkeaksi ja selvittää, kuinka ratsastusongelmat syntyvät ihmisen ja hevosen eroista.

Tapaat sivuilla Freudin ja Nietzchen, pahan suden ja Kalle Kyykäärmeen Kankaanpäästä. Etsit hengitystä ja tasapainoa, murhaajankuhmua ja hymyä sekä gorillaa koripallopelistä. Sivumennen saatat löytää itsesi.

Pieni kauhukauppa on sisarteos tekijöidensä edelliselle kirjalle Pennejä taivaasta ja muita istuntaharjoituksia, joka myytiin loppuun muutamassa kuukaudessa. Teoksen 42 harjoitusta sopivat yhtä lailla tuntiratsastajalle kuin ammattilaiselle, joka kilpailujännityksen vuoksi menestyy melkein mutta ei ihan. Se opettaa keskittymään ja ratsastamaan sitä hevosta, joka on allasi juuri nyt – ei sitä, joka ravasi satulan alla edellisellä kierroksella.