HEVOSKASVATUS

Eerika kasvattaa Kuopiossa esteratsuja, jotka on ensirekisteröity FWB-kantakirjaan. Kasvatuksessa tavoitteena on hyvärakenteinen ja suorituskykyinen estehevonen, jolla on hyvä itseluottamus ja usko omiin kykyihinsä.

Ensimmäinen varsa Gretna Green 1784 syntyi vuonna 1993. Tälle tammalle on syntynyt 6 jälkeläistä, joista viimeisin vuonna 2014. Pienestä määrästä kasvatteja löytyy kaksi I-palkinnolla kantakirjattua tammaa (Gretna Green ja Grainne Green), 5-v estederbyn voittaja (Gretna Green), Kyvyt Esiin -estevoittaja (Grainne Green) ja Laatuarvostelun este III (Greta Green). Lisäksi jokainen Gretna Greenin jälkeläinen on saanut vähintään kerran Hippoksen näyttelyssä I palkinnon. Jälkeläisten perusteella Riina onkin saamassa A-palkinnon. Riinan eläkkeelle siirtymisen vuoksi seuraavia varsoja odotetaan sen tyttärille.

Jokainen kasvatti (ne myytäväksikin tarkoitetut) on suunniteltu ikiomaksi. Kaikki hevosten arkeen liittyvä tehdään itse – omin käsin, yksilöllisesti, ammattitaitoisesti ja suurella rakkaudella. Jokaisesta kasvatista on olemassa tarkat tiedot matkan varrelta – niin huolenpitoon kuin opettamiseenkin liittyen. Hevosten kavionhoidon, varustehuollon, eläinlääkintäpalveluiden ja lihashuollon osalta yhteistyötä on tehty samojen ammattilaisten kanssa kauan, pisimmillään jopa neljän hevossukupolven ajan.

Eerikan varsat opetetaan pienestä asti hevosten tavoille. Tärkeä rooli tässä on niin emätammalla kuin laumatovereillakin. Kokenut ja kaiken nähnyt emätamma tai setäponi otetaan mukaan uusiin asioihin avuksi – niin kuljettaminen, kengittäminen kuin vaikkapa irtohypyttäminen on paljon helpompaa aikuisen näyttäessä mallia. Vaikka vuosittain syntyy korkeintaan yksi varsa, on sillä on seuranaan eri-ikäisiä sisaruksia sekä emä tai vanha viisas setäponi luonnollisen hevoslauman tapaan.

 

Greenhofissa hevosten käsittelyssä ja opetuksessa johtavana ajatuksena on yksinkertaisuus ja turvallisuus. Koska Eerika työskentelee enimmäkseen itsekseen hevostensa kanssa, on kaikki valmisteltava ja suunniteltava sen mukaisesti. Kriittisiin koulutusvaiheisiin, lähinnä ensimmäisiin ajokertoihin, varaudutaan luonnollisesti riittävällä määrällä apujoukkoja. Tavoitteena onkin saattaa Greenhofista maailmalle lähtevät varsat/nuoret hevoset niin yhteiskuntakelpoisiksi kuin ikä huomioon ottaen on mahdollista.

Jos haluat itsellesi oman Greenhof-ratsun tai olet muuten kiinnostunut meistä tai yhteistyöstä kanssamme – ota meihin yhteyttä ja tule tutustumaan.